Cheesecake'e bayılırım :)
Hadi evde yapmayı deniyelim..
Türkçesi:
Malzemeler:
- 175 gr yulaflı bisküvi
- 100 gr margarin
- 1,250 kg labne peyniri
- 220 gr toz şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 1-2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon ve portakal kabuğu
- 1 paket vanilya
- 5 yumurta
- 2 yumurta sarısı
Bisküvileri bir torbaya doldurup sert bir cisimle ezip ufalayın.
2. Pour the crumbs into a medium bowl.
Orta büyüklükte bir kaseye kırıntıları dökün.
3. Add the sugar (1/4 cup – 50 grams).
Şekeri ekleyin.
Orta büyüklükte bir kaseye kırıntıları dökün.
3. Add the sugar (1/4 cup – 50 grams).
Şekeri ekleyin.
4. In a small pot, melt the butter over medium-low heat.
4.Küçük bir tencerede, orta-düşük ateşte tereyağı eritin.
4.Küçük bir tencerede, orta-düşük ateşte tereyağı eritin.
5. Pour the butter into the bowl …
5.Kabın içine tereyağını dökün ...
5.Kabın içine tereyağını dökün ...
6. … and combine all the ingredients.
6.... Ve tüm malzemeyi birleştirin.
6.... Ve tüm malzemeyi birleştirin.
7. Now grease or spray a 9 inch (23 cm) springform pan.
8. Fill the pan with the crumbly mixture.
9. Using a measuring cup press the mixture over the bottom …
Ufalanan karışımı kabın içine dökün ve bir ölçüm aletiyle üzerine basrıtın.
Ufalanan karışımı kabın içine dökün ve bir ölçüm aletiyle üzerine basrıtın.
… and about 1 inch (2.5 cm) up the sides of the springform pan.
10. Cover and refrigerate while you make the filling.
Kenarlarına kadar yaklaşık 2.5 cm kalınlığında kadar olması için resimdeki gibi bastırın.
Kenarlarına kadar yaklaşık 2.5 cm kalınlığında kadar olması için resimdeki gibi bastırın.
11. In the bowl of your electric mixer place the cream cheese, sugar (1 cup – 200 grams) and flour.
12. Beat on medium speed until smooth (about 1 minute).
11. Mixere krem peynir, şeker (1 su bardağı - 200 gram) ve un koyun.
12. (yaklaşık 1 dakika) kadar orta hızda çırpın.
11. Mixere krem peynir, şeker (1 su bardağı - 200 gram) ve un koyun.
12. (yaklaşık 1 dakika) kadar orta hızda çırpın.
13. Add the eggs, one at a time, beating well (about 30 seconds) after each addition.
Yumurtaları ekleyin, her seferinde bir tane ekleyin karıştırın yaklaşık 30 saniye boyunca.
Yumurtaları ekleyin, her seferinde bir tane ekleyin karıştırın yaklaşık 30 saniye boyunca.
14. Scrape down the sides of the bowl as you go.
15. Add the whipping cream, lemon zest and the vanilla extract and beat until incorporated (about 1 minute).
15.Krem şanti, limon kabuğu rendesi ve vanilya özü 1 dakika boyunca ekleyip çırpın.
15.Krem şanti, limon kabuğu rendesi ve vanilya özü 1 dakika boyunca ekleyip çırpın.
16. Remove the crust from the fridge and pour in the filling.
Kalıbı buzdolabından çıkartın ve üzerine karışımı dökün.
Kalıbı buzdolabından çıkartın ve üzerine karışımı dökün.
17. Place the cheesecake pan on a larger baking pan and place in the oven.
18. Bake at 350 F (177 C) for 15 minutes. Then reduce the oven temperature to 250 degrees F (120 degrees C) and continue to bake for about another 1 1/2 hours or until firm and only the center of the cheesecake looks a little wet and wobbly.
Fırına koymak için daha büyük bi fırın tepsisine koyun ve fırına verin.
en yüksek derecede 15 dakika pişirin.
Ardından fırının ısısını 125 dereceye düşürüp 75 dakika daha pişmesini bekleyin. Pastayı fırından çıkarıp kısa bir süre soğutun. Kalıbı çıkarıp tamamen soğumaya bırakın.
Fırına koymak için daha büyük bi fırın tepsisine koyun ve fırına verin.
en yüksek derecede 15 dakika pişirin.
Ardından fırının ısısını 125 dereceye düşürüp 75 dakika daha pişmesini bekleyin. Pastayı fırından çıkarıp kısa bir süre soğutun. Kalıbı çıkarıp tamamen soğumaya bırakın.
19. Remove from the oven and place on a wire rack.
(There was a storm going on behind the window as I was taking this picture – so I was struggling, struggling with the light.)
20. I also ran a knife around the inside edge of the pan to loosen the cheesecake (this procedure helps prevent the surface from cracking as it cools).
21. In a medium bowl mix the sour cream, sugar (2 tablespoons – 30 grams) and the vanilla.
22. Spread the topping over the warm cheesecake and return to oven to bake for 15 more minutes.
23. Remove from the oven and let cool (this cheesecake tastes best after being refrigerated for about 12 hours).
I garnished the top of the cake with some canned strawberries and strawberry sauce and ate it in about three microseconds.
(This lovely recipe was adapted from zoomyummy)ummm çok lezzetli görünüyor değil mi :)
Herkese afiyet olsun :)
xoxo
It Girl Nirvana
5 yorum:
cheesecake çok severim.. bugün ikidir tarifi görüyorum yapmak farz oldu :D
tarifi kaydettim kuzum bende deniycem merak ettim nasıl olacak ellerine sağlk :=)
dene dene :) bakalım nasıl olucak eminim şahane olur seninde ellerine sağlık :))
Ellerine sağlık, süper görünüyor! ben de denemek istiyorum, ilk kez deneyeceğim için umarım elime yüzüme bulaştırmam. :)
ben de seni kendi bloğuma beklerim!
www.LensMarket.Com
denemek şart süper görünüyo!
Yorum Gönder