10 Kasım 2011 Perşembe

Ev dekorasyonu - Home Decoration ideas









Ev dekorasyonu belli kurallara göre yapılmalı. Bu konuda aşağıdaki ipuçlarının sizlere faydalı olacağına inanıyorum.
1. Salon, çocuk odası, bebek odası, genç odası, yemek odası, misafir odası, oturma odası, yatak odası ve benzeri alanlarda mobilya seçimi işlevsellik ve ergonomi ön planda tutularak yapılmalı.
2. Koltuk, kanape, berjer ve benzeri mobilya grupları oda büyüklüğüne göre seçilmeli.
3. Mobilyalarınızı takım halinde almak zorunda değilsiniz, seçiminizi odanın bütünü ile uyum sağlayacak şekilde yapabilirsiniz. Bu mekanınızı daha da özgün kılacaktır. Sandalye modelleri, koltuk takımı ve diğer eşyalar renk ve tarz olarak birbiri ile uyumlu olabilir.
4. Aydınlatma doğru seçilmeli ve gün ışığına yakın olmalıdır. Doğru aydınlatma tablo benzeri ve diğer aksesuarlarınızın ortaya çıkmasına yardımcı olduğu gibi, bulunduğunuz mekanda sıkılmaksızın uzun zaman geçirebilmenize destek olur. Odanız az ışık alıyorsa tavan ile birlikte duvardan da faydalanabilirsiniz.
5. Perde, oturma grubu, sandalye ve diğer mobilya aksesuarlarınızda kumaş seçimini temizlenebilecek tercihler arasında yapın. Özellikle leke tutmayan kumaşlar bu konuda sizlere iyi bir seçenektir.
6. Perde ve mobilyalarda renk seçimini, odanın ışık oranına göre belirleyin. Odanız az ışık alıyorsa açık renkler, aydınlık ise koyu ve canlı renkler tercih edilebilir. Özellikle az ışık alan odalarda, duvar ve zemin rengi açık renklerde tercih edilmeli. Bu sayede mekanınızın geniş görünmesine katkıda bulunursunuz.
7. Çok küçük alanlar için, dekoratif amaçlı ayna kullanımı odanın geniş görünmesine yardımcı olur. Yatay, uzun ve alçak mobilya tercihleri de alanınızın büyük görünmesinde önemli bir etkendir.
8. Alan içinde fazlalık yapan ve rahatsızlık veren eşyalar kaldırılarak mekan kullanışlı hale getirilmeli.
9. Televizyon seyredilen özel bir odanız var ise, doğru karartma ve aydınlatma için iyi bir ışık düzeni ve pencerelerde yeterli örtücülük sağlanmalı.

2 yorum:

özge bayrak dedi ki...

merhaba, hoşbuldum! ilk resimdeki berjere yani kumşına bayıldım, fikir fotoğrafları çok güzel seçilmiş! diğer bir resimdeki vintage orta sehpa da çok hoş! teşekkürler

Nirvana. dedi ki...

merhaba hoşgeldiniz :) beğenmenize sevindim, ben teşekkür ederim :)