6 Haziran 2012 Çarşamba

5 dakikada makyaj yapmanın sırları

Sizde makyaj yapmaya zaman bulamayanlardan mısınız?



Gece geç yattınız ve sabah uyanmakta zorlandınız. Evden hızlıca çıkmanız gerekiyor, makyaj yapmaya vaktiniz yok ama bakımsız görünmeyi de istemiyorsunuz. O zaman Evoria.com yaz aylarının en gözde rengi mürdüm tonlarıyla size 5 dakikada makyaj yapmanın ipuçlarını veriyor. İşte 5 dakikada makyaj yapmanın sırları:


Yazın en gözde rengi; mürdüm


Cildiniz donuksa kayısı veya bej tonlarında bir makyaj altı sürün(1 dakika). Gözaltında morluklar, yüzünüzde sivilce veya kızarıklık varsa kapatıcı uygulayın (0,5 dakika). Pupa Milano Magic Concealer Kapatıcı kolay kullanımı ile hızınızı arttıracaktır. Kapatıcınızın cilt renginizde bir-iki ton açık olmasına özen gösterin. Parmaklarınızla cildinize iyice yedirin. Daha sonra fondöteninizi sürün. Fondöten rengini seçerken de cildinizle aynı ton veya yarım ton koyu olmasına özen gösterin (1 dakika). Loreal Paris Infallible Foundation fondötenlerden, her cilde uygun rengi bulabilirsiniz. Sürdüğünüz fondöteni, bir pudra ile tazeleyin. Özellikle elmacık kemiklerinizin altında daha görünür bir şekilde uygulama yapın. Burun ve çene bölgesine küçük dokunuşlarla renk verin (0,5 dakika). Üzerine mürdün tonlarda allık yaparak hem renk bütünlüğü yakalayabilir, hem de yüzünüze canlı ve enerjik biri ifade kazandırabilirsiniz. Esmerseniz; açık tonlarda pembeleri, sarışınsanız; koyu tonlarda pembeleri tercih edebilirsiniz. Doğal bir görüntü için L.A. Girl Illuminating allığı deneyebilirsiniz.


Gözlerinize İfade Verin


Üst gözkapağınızın tamamına göz farı sürün. Gözleriniz koyu renk ise ideal olan bej ve sedef tonlarıdır. Açık renk ise her renk rahatlıkla uygulanabilir Göz makyajında gölgeleri seviyorsanız; kullanabileceğiniz en doğru renklerden biri mürdümdür çünkü açıklı koyulu renk seçenekleriyle istediğiniz gölge oyunlarını yapmanıza izin verir. Göz kapaklarının tamamına mat renkli mürdüm rengi far sürün. Kaşlarınızın hemen altına ise parlak ve açık tonlarda mürdüm rengi far uygulayın. (0,5 dakika). Loreal Paris Color Appeal farların tüm renk seçeneklerini www.evoria.com’da kolayca bulabilirsiniz. Gözleriniz büyükse göz içine, küçükse kirpik diplerine kalem çekin. Pupa Milano True Eyeliner kalem, yumuşak ucuyla bu konuda size yardımcı olacaktır. Pamuklu bir çubuk ile bu çizgiyi dağıtıp gölgelendirin (0,5 dakika). Kirpiklerinizi tarayıp iki kat rimel sürün. Loreal Paris Double Extension Serum Carbon Mascara ile tek seferde de iki kat etkisi yaratabilirsiniz. Ve parmağınıza aldığınız bir parça dudak parlatıcısıyla kaşlarınızı düzeltin (0,5 dakika).

Dudaklarınızı Dolgunlaştırın



Dudak kalemi kullanıyorsanız, rujunuza uygun bir renkle dudaklarınızı çerçeveleyin. Fırça ile rujunuzu sürün. Chanel le Crayon Levres dudak kalemi ile Chanel Rouge Coco Hydrating Crème ruj, istediğiniz formu yakalamanız için ideal bir ikili olacaktır. İlk bakışta dudaklarınızın göze çarpmasını istiyorsanız; açık mürdüm tonlarında rujla harika görünebilirsiniz. Ancak eğer gözlerinizde de mürdüm rengini kullandıysanız, dudaklarda daha hafif olmasına dikkat edin. Alt dudağınızın ortasına bir miktar dudak parlatıcısı sürmeyi de unutmayın. Böylece dudaklarınız daha dolgun görünür (0,5 dakika).



Aklınızda olsun: Makyajınızı her zaman temiz ve nemlendirilmiş cilde uygulayın. Fondöten sürerken nemli sünger kullanın. Pudranızı ince bir tabaka halinde büyük bir fırçayla sürün. Makyaj renklerinin kıyafetlerinize uyum sağlamasına özen gösterin.

1 yorum:

MadamB Fashion dedi ki...

İşte bu her zaman acelesi olan bana göre tam:)
madambfashion.blogspot.com
beklerim bloguma