18 Aralık 2010 Cumartesi

Dünyanın en pahalı Noel ağacı

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de bir otel (Emirates Palas), dünyanın en pahalı Noel ağacını süsledi. Abu Dabi'deki 7 yıldızlı bir otelde kurulan, altın, gümüş, elmas, safir, inci, zümrüt ve diğer değerli taşlarla süslü ağacın değerinin 11 milyon dolardan (yaklaşık 16 milyon 700 bin TL) fazla olduğu belirtildi.


Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de Emirates Palas oteli, dünyanın en pahalı Noel ağacını süsledi.
Abu Dabi'deki 7 yıldızlı bir otelde kurulan, altın, gümüş, elmas, safir, inci, zümrüt ve diğer değerli taşlarla süslü ağacın değerinin 11 milyon dolardan (yaklaşık 16 milyon 700 bin TL) fazla olduğu belirtildi.
Otel yetkilisi, 13 metrelik Noel ağacının süsler olmadan değerininse 10 bin dolar civarında olduğunu söyleyerek, ağacın Guinness rekorlar kitabına girebileceğini ifade etti.
Ağacın yıl sonuna kadar otelin lobisinde kalacağı kaydedildi.
Otel müdürüne, 'BAE nüfusunun büyük çoğunluğunun Müslümanlardan oluşması ve ağacın dini hassasiyetlere dokunma ihtimalinin' sorulması üzerine 'burası çok liberal bir ülke' cevabını verdi.
Ağacın üzerine takılan gümüş ve altın renkli süslerin ve küçük beyaz ışıkların yanı sıra ağacın değerini dallara sarılmış kolye, küpe ve diğer mücevherler artırıyor.

3 yorum:

Gülcan dedi ki...

benide öyle değerli taşlarla süsleselerdi bende çok değerli olurdum.

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

harika görünüyor gerçekten ;)

Nirvana. dedi ki...

hahaha 'Gülcan' sana katılıyorum =)) bencede
Teşekkürler yorum için ..

M¥PriNcessS : evet teşekkürler yorum için =)